Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Днес стартира ежегодната инициатива „Световна седмица на парите“

Днес стартира ежегодната инициатива „Световна седмица на парите“

Световната седмица на парите е ежегодна глобална кампания, която се организира от Международната мрежа за финансово образование на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD/INFE). През 2021 г. провеждането й се  координира от JA Bulgaria, с институционалната подкрепа и партньорство на Министерството на финансите и Министерството на образованието и науката.

“Световната седмица на парите е насочена към повишаване на финансовата грамотност за младите хора от ранна възраст. Водещата цел на инициативата е да обезпечи достъпа на децата и младежите до високо качествено финансово образование, да насърчи разбирането за това защо парите имат значение и да подготви младежите за вземане на рационални финансови решения. Световната седмица на парите е международна кампания, която съдържа множество събития, дейности, проекти и състезания, организирани от над 170 държави в целия свят.

Повече информация за събитието може да бъде намерена на официалната интернет страница на кампанията за България, както и на страницата на "Световната седмица на парите" във Facebook.

Международната интернет страница на събитието е https://globalmoneyweek.org/.

Източник: НАП

Този сайт използва бисквитки, те са важни за работата му. Запознайте се с тях преди да използвате този сайт